Berjaya Times Square Theme Park: Harga Tiket, Waktu Operasi & Aktiviti (2024)

Norhafiza Umira

thumbnail berjaya times square theme park

Berjaya Times Square Theme Park merupakan sebuah taman hiburan yang terletak di kompleks Time Square, Kuala Lumpur, Malaysia. Taman ini adalah salah satu tempat hiburan popular yang disukai oleh pelancong. Harga tiket Berjaya Times Square Theme Park agak berpatutan.

Taman tema dalaman ini menawarkan beberapa tarikan untuk tunggangan yang sesuai untuk beberapa kumpulan umur. Jika anda ingin mencabar adrenalin anda, Berjaya Times Square Theme Park khusus menyediakan pelbagai tunggangan melampau yang boleh anda cuba.

Sekiranya anda ingin bercuti bersama keluarga, jangan risau! Kerana Berjaya Times Square Theme Park juga menyediakan kawasan khas untuk kanak-kanak. Di kawasan ini, tunggangan yang ada dijamin mesra kanak-kanak. Tidak hairanlah, jika lawatan ini semakin sesak apabila cuti telah tiba.

Berapa Harga Tiket Berjaya Times Square Theme Park?

Untuk menikmati semua kemudahan di Berjaya Times Square Theme Park, harga tiket yang ditawarkan juga berbeza-beza. Perbezaan ini dikategorikan mengikut umur. Bukan sahaja umur, harga kemasukan juga berbeza antara pelancong tempatan dan asing.

KategoriWarga SetempatPelancong Asing
Infant (bayi dibawah 3 tahun)FREEFREE
Child (3 – 12 tahun)RM50RM70
Adult (13 tahun keatas)RM60RM75
Family Package (2 Adult+ 2 Child)RM188RM250

Terutama bagi anda, warganegara Indonesia yang ingin datang ke Taman Tema Berjaya Times Square, sudah tentu kadar yang perlu dibelanjakan adalah lebih mahal daripada penduduk tempatan kerana mereka mengikuti kadar pelancong asing. Walaupun lebih tinggi, ia masih dalam kategori yang berpatutan.

Sekiranya anda ingin menjimatkan lebih banyak, anda juga boleh menggunakan pakej keluarga atau Pakej Keluarga. Di sini, anda akan mendapat 4 tiket untuk keluarga. Berjaya Times Square Theme Park harga tiket untuk pakej keluarga juga lebih murah

Bagaimana Cara ke Berjaya Times Square Theme Park?

Kawasan utama Berjaya Times Square Theme Park agak dekat dengan pusat bandar Kuala Lumpur kerana ia mengambil masa kira-kira 10-12 minit. Untuk ke sana, anda boleh menggunakan pengangkutan dalam talian yang aktif di bandar.

Dimana Tempat Parking Berjaya Times Square Theme Park?

1. Letak kereta di Berjaya Times Square

Berjaya Times Square biasanya mempunyai kemudahan letak kereta yang luas untuk pengunjungnya. Anda boleh mengakses tempat letak kereta dari beberapa pintu masuk di sekitar kompleks. Ikuti tanda-tanda yang mengarahkan anda ke kawasan letak kereta yang tersedia.

2. Letak Kereta di Kawasan Sekitar

Terdapat juga kemungkinan terdapat tempat letak kereta awam di sekitar Berjaya Times Square. Beberapa bangunan komersial atau gedung parkir di sekitar kawasan mungkin menyediakan kemudahan letak kereta yang boleh digunakan oleh pengunjung taman tema.

3. Letak Kereta Valet

Beberapa pusat beli-belah atau tempat hiburan menawarkan perkhidmatan letak kereta valet. Anda boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk kemudahan dalam meletakkan kenderaan anda tanpa perlu mencari tempat letak kereta sendiri.

Apakah Waktu Operasi Taman Buaya Melaka?

Kerana ia terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur, pemandangan utama tarikan pelancongan dalaman ini sudah tentu satu siri lampu hiasan bandar yang indah. Sudah tentu, lampu-lampu ini akan menjadi lebih indah untuk dilihat pada waktu petang sehingga lewat petang.

Dengan kekuatan itu, Taman Tema Berjaya Times Square dibuka dari jam 12 tengah hari hingga 8 petang waktu tempatan. Kawasan ini juga dibuka setiap hari dari Isnin hingga Ahad. Jadi, sebagai tambahan kepada harga tiket Berjaya Times Square Theme Park, perhatikan waktu buka sebelum mengunjunginya.

Apa Sahaja Fasiliti dan Kemudahan Berjaya Times Square Theme Park?

Sebagai taman hiburan dalaman di pusat bandar, Berjaya Times Square Theme Park pastinya mempunyai banyak kemudahan sokongan yang menjadikan pengunjungnya lebih selesa. Apakah kemudahan yang boleh dinikmati di tempat hiburan tertutup ini?

1. Permainan Tunggangan

Harga tiket Berjaya Times Square Theme Park termasuk pelbagai perjalanan permainan. Yang paling mencabar adalah tunggangan melampau yang merangsang adrenalin. Bagi anda yang membawa anak, jangan risau! Kerana di sini juga terdapat tunggangan khas untuk kanak-kanak.

2. Hotel & Resort

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, dalam siri bangunan di sekitar Berjaya Times Square Theme Park juga terdapat hotel ke resort. Jadi bagi mereka yang ingin bercuti menikmati kesibukan Kuala Lumpur, lawatan ini adalah pilihan terbaik kerana berdekatan dengan akses hotel.

Jika anda ingin menempah hotel di sana, hubungi Taman Tema Berjaya Times Square contact number. Buat pesanan supaya anda tidak kehabisan. Sebabnya, sebelum cuti dan hujung minggu, tempahan hotel berkembang pesat, jadi anda perlu menempah lebih awal

3. Pusat Beli-Belah

Selain hotel dan resort, kawasan sekitar Taman Tema Berjaya Times Square juga terdapat pusat membeli-belah. Kawasan ini sangat lengkap kerana semua yang anda perlukan boleh diperolehi. Di sana, anda boleh membeli cenderahati, cenderahati dan beberapa barangan lain.

Apa Sahaja Aktiviti Menarik di Berjaya Times Square Theme Park?

Selain Berjaya Times Square Theme Park harga tiket, anda juga perlu mengetahui beberapa aktiviti yang perlu dilakukan ketika datang ke kawasan pelancongan ini. Oleh itu, terdapat sekurang-kurangnya beberapa cadangan untuk aktiviti menarik yang perlu dilakukan jika anda melawat Taman Tema Berjaya Times Square.

Berikut adalah senarai aktiviti menarik yang boleh dilakukan dalam salah satu lawatan dalaman terbesar di Kuala Lumpur:

  • Main tunggangan indoor
  • Membeli-belah
  • Ambil gambar dengan pemandangan yang menakjubkan

About Taman Berjaya Times Square Theme Park

Taman Tema Berjaya Times Square mula dibuka pada 29 September 2003. Ini bermakna kawasan pelancongan ini telah wujud selama lebih dari dua puluh tahun. Apabila ia mula-mula dibina, kawasan ini menjadi bangunan terbesar di dunia yang pernah dibina dalam satu fasa.

Di bangunan ini terdapat pelbagai jenis kemudahan awam yang terdiri daripada hotel, pangsapuri, pejabat dan pusat membeli-belah yang agak besar. Sekiranya anda bertanya Taman Tema Berjaya Times Square ticket price, berapa banyak? Pesakit! Kerana sebenarnya masih terdapat beberapa kemudahan lain di bangunan yang indah ini.

Paling menarik, kawasan ini juga dilengkapi dengan taman hiburan yang boleh diakses oleh orang ramai. Di dalam taman hiburan, banyak tunggangan mencabar dan mengepam adrenalin. Di sini anda boleh menikmati sensasi kemegahan modal dengan cara yang berbeza.

Jadi, berapa harga tiket bagi Berjaya Times Square Theme Park? Sebelum membincangkan harga tiket, adalah idea yang baik untuk mengetahui terlebih dahulu mengenai beberapa perkara penting lain dari peta hingga masa operasi.

Peta Menuju Berjaya Times Square Theme Park

Lokasi utama Berjaya Times Square Theme Park terletak di Jalan Umbi, Bukit Bintang, Kuala Lumpur Malaysia. Lokasi ini hanya kira-kira 10 hingga 12 minit dari pusat bandar Kuala Lumpur. Lokasinya yang strategik menjadikan Berjaya Times Square Theme Park sebagai lokasi pelancongan kegemaran.

Sekiranya anda mencari maklumat mengenai promosi tiket Berjaya Times Square Theme Park atau Berjaya Times Square Theme Park ticket promotion, layari laman web rasmi adalah pilihan terbaik. Di sana, terdapat juga peta lokasi yang lengkap.

Also Read

Bagikan:

Leave a Comment